Naravni zaviralci avtoimunskih presežkov vnetnega citokina TNF-α

Zaviralci avtoimunskih presežkov vnetnega citokina TNF-α

Trdovratni

V mnogih KRONIČNIH in trdovratnih izzivih SKLEPOV, ORGANOV in OŽILJA so vpleteni neželeni lokalni ali sistemski AVTOIMUNSKI vnetni mehanizmi. V navzkrižnem imunskem vznemirjenju pa na neki točki vselej prihaja do presežkov vnetnega citokina TNF-α ali faktor tumorske nekroze.
* To je obrambni citokin, ki pospešuje odmiranje tumorjev.
* V presežkih pa je nevaren za telesna tkiva, ker z njegovim vplivom slabijo in odmirajo celice in organi kjerkoli v telesu.

Kronični

V vseh KRONIČNIH VNETJIH in težavah, ki ne minejo, je skrita nevarnost da v končni fazi pride do presežkov citokina TNF-α.
* Splošen pristop je z antioksidanti in zdravim življenjskim slogom v duhu Vibracijskega samozdravljenja >>
* Specialen pristop pa je z naravnimi zaviralci TNF-α citokina.
* Spodaj je navedenih 12 zaviralcev TNF-α.

Izbor 2-3 zaviralcev

Vedno lahko uživamo INGVER in KURKUMO na dnevni ravni kot PROTIVNETNI ‘tonik’ telesa.
* Ostale zaviralce TNF-α citokina pa po izboru glede na naše stanje še 2-3 zraven.
* Vedno vsakih nekaj ur vzamemo drugega, nikoli skupaj, da učinkovine medsebojno ne zreagirajo.
* (To je podobno kot pri smutijih, kadar naenkrat zmešamo skupaj preveč nezdružjivih sestavin).
* Vsakih nekaj tednov ali mesecev pa izbor zamenjamo, tako da pridejo vsi na vrsto.
* Vsak ima poleg zaviranja TNF-α še druge posebne lastnosti, sestavo in učinkovanje.
* Naredimo si izbor najbolj primernih, sčasoma pa naj pridejo na vrsto vsi zaradi raznolikosti učinkov.

Vražji krempelj

Afriška korenina VRAŽJI KREMPELJ je z dragocenimi ‘harpagozidi’ odlična za blažitev BOLEČIN v KRIŽU, HRBTENICI in SKLEPIH ter pri GLAVOBOLU in MIGRENI. Tako da je potrebno manj protibolečinskih tablet s stranskimi ali IATROGENIMI >> učinki, ki se na daljši rok seštevajo.
* ATROFORCE stisnjenke od A. Vogel jemljemo po 1 zjutraj in 1 zvečer, v krizi pa 2×2. BOLEČINE se zmanjšajo po 1 mesecu. VRAŽJI KREMPELJ lahko jemljemo po 6 mesecev zapored, z manjšo pavzo ali pa tudi brez, pa lahko nadaljujemo trajno.
* NI toksičen in na splošno NI reaktiven skupaj z zdravili. Z VRAŽJIM KREMPLJEM lažje prenašamo KRONIČNE BOLEČINE. Napredujoče težave s presežki TNF-α pa se tudi ublažijo.

Zelena ‘ftalid-3nB’

GOMOLJ, steblo, listi in semena ZELENE vsebujejo učinkovino ‘ftalid-3nB’ za blaženje ARTRITISA z izrabo hrustanca, PUTIKO, DEMENCO in za čiščenje ŽIL pri ATEROSKLEROZI ter umiritev povišanega KRVNEGA TLAKA. Obnavlja MOŽGANE, odlična je za SEČILA, ščitnico, trebušno slinavko, jetra in ledvice.
* V sezoni uživamo za pest nasekljanih listov na solatah ali pa jih kar z jogurtom pojemo kot zdravilo. Sočimo STEBELNO zeleno, ker je prijetno krhka pa je odlična namesto kislih kumaric pri suhi malici in namesto solate pri kosilu.
* GOMOLJ zelene je prijeten kuhan v juhi ali pečen v pečici kot krompir. Najboljše pa kar surov, narezan na lističe, je sočen in prijeten.

Fraxinus excelsior

LISTI slovenskega drevesa ‘Beli/Veliki jesen’ ali Fraxinus excelsior po ljudskem izročilu zmanjšujejo KRONiČNE bolečine pri IZRABI hrustanca, PUTIKI, REVMATOIDNEM artritisu. Ta se začne v SKLEPNI OVOJNICI, ki je del VEZIVNEGA tkiva. Krepi tudi VEZIVNA tkiva kot so LIGAMENTI in KITE.
* ‘Beli/Veliki jesen’ je odličen pri ŽIVČNI izčrpanosti, GRIPI, vročini, za zniževanje HOLESTEROLA, uravnavanju MAŠČOB in čiščenju LEDVIC.
* Iz LISTOV pijemo čaj ali jemljemo pa SPAGIRIČNE kapljice Fraxinus excelsior.

Tetivik (Smilax)

Korenina ‘tropske vinske trte’ Smilax je na voljo v lekarnah kot tinktura TETIVIK (Smilax). Je blagor za MEHUR, JETRA in sečila.
* Pomaga SKLEPOM pri REVMATOIDNEM ARTRITISU, izrabi HRUSTANCA in odvajanju ‘sečne kisline’ pri PUTIKI.
* KOŽO čisti gliv ‘dermatofitov’, blaži ekcem dermatitis in luskavico, že stoletja priznano zdravilo za gobavost in sifilis. Glavni učinkovini Tetivik (Smilax) sta ‘sarsaponin’ in ‘smilagenin’, to sta steroidna saponizida ali fito-hormona. Deluje kot sinergist za izboljšanje delovanja ameriškega slamnika ali Škrlatna Ehinaceja.

Črna kumina

Drobna semena ČRNE KUMINE z glavno učinkovino ‘timokinon’ so blagor za DEGENERATIVNE in vnetne REVMATIČNE bolezni vključno za REVMATOIDNI ARTRITIS in za izrabo HRUSTANCA.
* Za dihala pri ASTMI in ALERGIJAH pa so dragocena podpora z zmanjšanjem LEVKOTRIENOV. ‘Nigelon’ v semenih ČRNE KUMINE pa zmanjšuje HISTAMIN. Vsebujejo izjemno alfa-linolensko omega 3 maščobno kislino. ‘Triterpenski saponini’ izboljšajo biorazpoložljivost dragocenih hranil.
* Semena ČRNE KUMINE dvigujejo razpoloženje pri DEPRESIJI, ohranjajo živčni prenašalec ACETILHOLIN in nevtralizirajo kancerogene AFLATOKSINE. Pomagajo KOŽI in uravnavajo GENSKO aktivnost. Preganjajo GLISTE in želodčno bakterijo ‘Heliobacter pylori’. Zmanjšajo sladkor v krvi pri DIABETESU tipa 2.

Sveta smola bosvelija

BOSVELIJA ima 5000 let ajurvedske tradicije pri zaviranju trdovratnih VNETIJ in OTEKLIN v SKLEPIH pri REVMATOIDNEM ARTRITISU, izrabi HRUSTANCA in proti BOLEČINAM. Ima 4 unikatne ‘bosvelne kisline’. Občutno znižuje SEČNO KISLINO pri PUTIKI, lajša ‘burzitis’ in vnetje kit ali ‘tendonitis’.
* Spodbuja ‘Schwanove celice’ obnovo maščobne ali mielinske ovojnice okoli dolgih ŽIVČNIH vlaken. Na ta način varuje periferno ali obkrajno ŽIVČEVJE v rokah in nogah pred razgaljenjem, kar se zgodi pri invalidnosti.
* Zmanjšuje LEVKOTRIENE tudi pri ASTMI, zmanjša SLUZ v PLJUČIH, kašelj, čisti SINUSE in nosne poti. Koristna je za PREBAVILA, zmanjša sindrom razdražljivega ČREVESJA kronični vnetni bolezni ‘ulcerozni kolitis’ in ‘chronova bolezen’, ki se začneta od DANKE navzgor v črevo.

Kurkuma

KURKUMA z glavno sestavino ‘kurkumin’ pomirja razdražene SKLEPE pri REVMATOIDNEM ARTRITISU in je blagor za DIHALA pri ASTMI. Ima nevroprotektivno, protitumorsko in protivnetno delovanje.
* Zavira vnetni COX encim, še posebej okrepljeno oziroma sinergistično kadar je skupaj z INGVERJEM. Upočasnjuje prehod sladkorja v KRI in dvig HOLESTEROLA. Regulira KALCIJ v celicah, zmanjša KRČE in vpliva na CELIČNE MEMBRANE in s tem odzivnost celic. Pomaga ČREVESJU in presnovi OGLJIKOVIH HIDRATOV. Je sestavina protivnetne mešanice ‘Sveta trojica’.
* Že 5000 let je tako kot INGVER, zdravilo in krepčilo v vseh svetovnih tradicijah.

Katehini zelenega čaja

ZELENI ČAJ z bogastvom ‘katehinov’ sistemsko vpliva na telo, imunski sistem, dihala in možgane. Z zaviranjem citokina TNF-α  je blagodejen pri REVMI.
* Izboljša ENCIME za razstrupljanje v JETRIH kot sta ‘kinon-reduktaza’ in ‘katalaza’. Predvsem ENCIM ‘katalaza’ razgrajuje nevarne peroksidne PROSTE RADIKALE, ki so v presežkih pri povečani citokinski dejavnosti.
* KATEHINI zelenega čaja sodelujejo v obnovi KOŽE. Vsak dan skodelica dve ZELENEGA čaja, največ pa lahko spijemo 5 skodelic. Japonci imajo povprečje 3 skodelice na dan. ‘Katehini’ zavirajo viruse grla in dihal.

Ingver

INGVER z ‘gingeroli’ in ‘šogaoli’ klinično dokazano deluje proti VNETJEM in BOLEČINAM v sklepih. REDČI KRI, zavira nastajanje STRDKOV, krepi SRCE, JETRA, LEDVICE, LIMFO, PROSTATO, MEHUR.
* S pomočjo ENCIMA ‘zingibain’ izboljša prebavo beljakovin. Ustavlja TUMORJE, telo RAZKISA, zmanjša sladkor v krvi. Je popolnoma varen in brez stranskih učinkov. Uživamo ga posušenega in mletega v prahu in svežo koreniko.
* INGVER je del 5000 let stare ajurvedske tradicije in sestavina ‘Svete trojice’. Zavira tudi vnetni COX encim in LEVKOTRIENE pri ALERGIJAH.

Koencim Q10

Koencim Q10 je udeležen v dihalnih MITOHONDRIJIH v pridobivanje biološke ATP energije pri izgorevanju hranil s KISIKOM. Je zaščita pred RAKOM, za SRCE, žile, MOŽGANE, mišice in SKLEPE.
* Koencim Q10 varuje pred oksidacijskimi poškodbami, VNETJI in srčno-žilnimi boleznimi. Največ dihalnih MITOHONDRIJEV je v celicah SRCA kot rezervna moč za biološko ATP energijo. Če je ni dovolj, SRCE popušča z nevarnostjo INFARKTA.
* Jemanje ‘statinov’ proti HOLESTEROLU zmanjša tudi koencim Q10, ki ga tvorijo JETRA. Stranski učinki so BOLEČINE in degenerativni procesi v MIŠICAH in SKLEPIH. Pri ‘statinih’ uživamo 100mcg (mikrogramov) koencima Q10 dnevno.

Škrlatna ehinaceja

Ameriški slamnik ali ŠKRLATNA EHINACEJA je stoletja staro ‘indijansko zdravilo’ srednje Amerike za celjenje ran in proti VNETJEM. Zavira tudi LEVKOTRIENE pri ASTMI in ALERGIJAH. Je edini uradno priznani naravni IMUNOMODULATOR in je priznano zdravilo za SIFILIS.
* Pomirja vnetne CITOKINE in zmanjša SLUZ pri prehladu, kašlju in v pljučih. Ustavlja VIRUSE v grlu. Vsebuje 20 aktivnih ALKAMIDOV, ki so v glavnem v koreninah in so podobni ‘anandamidu’ in ‘kanabionoidom’. Vežejo pa se na iste receptorje CBD-1 in CBD-2. Najboljša je E. Vogel kvaliteta.
* Zavira AKNE in bakterijo ‘propionibacterium acnes’, ki jih povzroča.

Kanabinoidi

KANABINOIDI konoplje se vključijo v telesni ENDO-KANABINOIDNI sistem in preko njega vračajo sistemsko ravnovesje in ‘osvežujejo’ MOŽGANE. Klinično dokazano zmanjšajo krče in bolečine pri MULTIPLI SKLEROZI.
* ENDO-KANABINOIDNI sistem regulira telo v kriznih trenutkih, ko telo izgublja ravnovesje zaradi VNETJA in BOLEČIN, imunskega razdejanja, avtoimunskih aktivnosti, depresije, nervoze in stresa ter izgube hormonskega in živčnega ravnovesja.
* V sestavi industrijske konoplje je največ imunsko aktivnega KANABINOIDA CBD in le 0,2% psihoaktivnega THC. V medicinski konoplji pa je 10 krat več psihoaktivnega THC kot imunskega CBD.

Psilocybe gobice

Psihoaktivne PSILOCYBE GOBICE z učinkovino ‘psilocin’ so primerne le za ‘mikrodoziranje’.
* Pomembne so zato, ker zmanjšajo presežke vnetnega citokina TNF-α.
* Pomagajo izvleči počutje pri DEPRESIJI in ustvarjajo veliko močnejši pretok v MOŽGANIH kot hormon sreče ali SEROTONIN, čeprav se vežejo na iste ‘serotoninske’ receptorje.

Schumann 8Hz

K stabilizaciji IMUNSKEGA, ŽIVČNEGA in HORMONSKEGA sistema pripomorejo Schumannovi geo impulzi 8Hz Bionis in Bionizator.
* Spodbujajo samozdravilne ALFA valove v bolj usklajenem sozvočju obeh možganskih polovic. Vračajo psihosomatsko ravnovesje ali homeostazo organizma, da motnje lažje izzvenijo in se povrne zdravo počutje.
Bionis 8Hz >

Zaper dr. Clark

Mnoge BAKTERIJE, podobne telesnim tkivom se lahko vpletejo v imunsko nepravilne reakcije med telesnimi tkivi, imunskimi celicami in patogeni.
* Na ta način pa so tihi sprožitelj raznih AVTOIMUNSKIH odzivov. ZAPER dr. Clark terapija za uničevanje PARAZITOV je pomembna za vzdrževanje protimikrobnega ravnovesja in podporo imunskega sistema.
Zaper terapija >

Lakites oscilator

Telesne celice v težkih trenutkih energijskega deficita ali primanjkljaja potrebujejo podporo za normalno delovanje, da lahko premagajo izzive.
* Večvalovni oscilator Lakites po dr. Lakhovskem daje celicam izgubljeno energijo, da lažje snova zanihajo na svojih valovnih dolžinah in izpodrinejo bolne.
Lakites dr. Lakhovsky >

Teslov generator

V udobnem počitku ob Teslovem generatorju se naravnamo na blagor življenja podobno kot mati za bolnega otroka: ‘Da bi ja ozdravel.’
* Teslov generator vrača ajurvedsko ravnovesje naravnih elementov za obnovo življenja na vseh področjih. Po načelu sinhronicitete spodbuja uresničitev želja in življenjskih potreb.
Teslov skalarni val >

4 tipi Teslov generator za obnovo ajurvedskega ravnovesja - presezek tnf alfa citokina

Vrhunski Alkivita zaperji

Delite ...

VEČ OBJAV