delta-spanje-in-frekvenca-tesla-zaper-geo-oceanska-terapija

Delta spanje in frekvenca

1. faza je rahel spanec

Spanje poteka v ciklusih okoli uro in pol, v katerih se vedno ponovijo vse faze spanja. Vsako uro in pol se napol prebudimo v RAHLEM SPANCU, v katerem so ALFA valovi pomešani z budnimi BETA frekvencami. To je mejno stanje med spanjem in budnostjo, v katerem iz BETA valov tonemo v ALFA valove in skozi Schumannovo frekvenco 8Hz zdrsnemo v spanec. Takrat se v postelji nameščamo za spanje, v kasnejših ciklusih RAHLEGA SPANCA pa se ponavadi obrnemo na drugo stran. V rahlem ALFA SPANCU se umirijo očesna zrkla, to je znak zmanjšanja mentalne aktivnosti.

2. faza je theta spanje

Nato se potopimo v THETA spanje z upočasnjenim bitjem srca, telo pa se malce ohladi. V prvi fazi THETA spanja potujemo skozi notranje občutke podzavesti in lahko vidimo slike in podobe. Občutek je kot da potujemo skozi prostor in čas brez omejitev. Slikovito doživljanje takšnega prostranstva še niso prave sanje temveč njihov predstadij. Očesna zrkla v tej fazi obmirujejo. V prvem eno in pol urnem ciklusu spanja se MLAJŠI ljudje potopijo iz THETA spanja v globoko DELTA spanje brez sanj, ki traja okoli 10 minut. STAREJŠI ljudje pa DELTA spanja skoraj nimajo več, zato se telo ponoči manj regenerira. Slika spodaj prikazuje možganske valove, ki se mešajo v različnih fazah spanja.

delta-spanje-in-frekvenca-theta-beta-alfa

REM spanje

Zaradi življenjskih obremenitev je živčni sistem starejših kronično vznemirjen in zato so za globoko DELTA spanje brez sanj v glavnem prikrajšani. To fazo kar avtomatično preskočijo in se skozi THETA stanje preselijo v REM spanje s sanjami. V REM spanju pa se očesna zrkla bliskovito premikajo, ker se v THETA frekvence mešajo BETA frekvence budnosti. Na splošno je THETA spanja okoli 50% od skupne dolžine spanja. REM spanja s sanjami pa je do 20%. THETA frekvence so torej v spanju najbolj izdatno zastopane. Bioenergijski pripomoček Delta Ocean pomaga v telesu izboljšati odmerek globokega DELTA spanja brez sanj.

3. faza je delta spanje

DELTA stanje je globlje spanje brez sanj in ima dve obliki. V začetni fazi se DELTA možganskim valovom mešajo izbruhi hitrejših valov, ki v nadaljevanju izginejo in ostanejo samo čisti DELTA valovi. Ta del spanja je najbolj krepčilen. Otroci ga imajo veliko več, mladi ljudje okoli 10 minut v vsakem eno in polurnem ciklusu spanja, starejši pa so brez brez DELTA valov. V stresnih dnevih pa tudi mladi ljudje nimajo globokega DELTA spanja. Takrat je zjutraj manj spočitosti in svežine, telo pa se slabše obnavlja.

Nočna regeneracija

Ponoči se v telesu popravljajo napake, ki so se zgodile čez dan. Najbolj se nočni servis telesa dogaja v času globokega DELTA spanja brez sanj. Takrat so v telesu v celoti odklopljena vsa miselna in čustvena dogajanja. Telo je zaposleno samo z minimalnimi osnovnimi funkcijami življenja, zato ima na voljo vse kapacitete, ki jih potrebuje za generalni servis, v katerem po svojih najboljših močeh vrača biokemijo in tkiva v prvotno stanje brez motenj. V DELTA spanju proizvajajo možgani okoli 1-2 bioelektrična impulza na sekundo, to je DELTA frekvenca 1-2Hz.

delta-ocean-frekvenca-1Hz-za-spanje

Rastni hormon in GABA

V DELTA spanju sproščajo možgani RASTNI HORMON, ki je naravni hormon pomlajevanja oziroma proti staranju. Spodbuja rast celic, tako da se gradijo sveža tkiva, ki nadomeščajo oslabele in odmrle celice. V spanju je nasplošno najbolj aktiven živčni prenašalec GABA, to je aminokislina, ki ne tvori beljakovin (gama-amino-butirenska kislina), ki se veže na GABA receptorje. GABA nevrotransmiter zavira delovanje osrednjega živčnega sistema, to so možgani s hrbtenjačo. GABA spodbuja pomiritev in spanje, s tem pa regeneracijo in pomladitev. Največ ga je v DELTA spanju, spodbuja parasimpatikus in zavira staranje.

Povezava z virom

DELTA spanje pa je pomembno tudi za izjemne dosežke, ker se telo bolj spočije in osveži. V globini svojega bitja se bolj povežemo z izvorom. Takrat pravijo, da smo ‘pri Bogu’. Na noben način ne zaznavamo svoje identitete in osebnosti, temveč smo bolj intenzivno priključeni na univerzalni vir, ki napaja vsa živa bitja. Po takšnem globinskem resetiranju bolj unikatno pristopamo življenju, zdravju in izzivom in imamo bolj pristne misli, občutke in dejanja. To je blagor, ki ga občutimo sami in vsi okoli nas. Od vsega pa DELTA stanje najbolj vpliva na uravnovešanje imunskega sistema.

oceanska-terapija-delta-spanje-in-frekvenca-delta-ocean

Imunski sistem

Vsi zapleteni in soodvisni mehanizmi obrambne odpornosti se v zadostnem odmerku DELTA valov lažje in bolj pospešeno resetirajo resetirajo v osnovno stanje, v katerem so najbolj optimalno na razpolago telesu glede na trenutne potrebe zaščite pred vdorom tujih snovi, mikrobov in antigenov. Imunski sistem je zelo zapleten in inteligenten, takoj za možgani. Kadar je preobremenjen in preveč izzvan, se rad ujame v neželeno hiperaktivno procesiranje deluje celo proti lastnemu telesu. Od njegovega ravnovesja so odvisne avtoimune bolezni kot je tudi rak.

Delta frekvence

Najbolj običajni DELTA valovi, ki jih proizvajajo možgani v nočni regeneraciji v globokem spanju brez sanj, so 1-2Hz. Kdaj pa kdaj pa se izjemoma lahko še bolj upočasnijo na 0,1Hz, to je 1 bioelektrični impulz na 10 sekund. Telo takrat resnično počiva, zdravilne korekcije se v njem dogajajo kot na operacijski mizi brez noža. Zato je zelo dobrodošla nočna spodbuda DELTA valov z bioenergijskim pripomočkom Delta Ocean. Postavimo ga na nočno omarico in pustimo trajno delovati. Ko zvečer ležemo v posteljo, je prostor ugodno prežet z DELTA valovi, ki nam pomagajo pri osvežitvi v spanju.

Vrhunski Alkivita zaperji

Delite ...

Delta objave