paraziti-in-zaper-ucinki-dr-clark

Paraziti in zaper učinki dr. Clark

Bakterije so pracelice

Najbolj razširjeni paraziti so BAKTERIJE. To so nižje razvite pracelice in se zaradi svoje zgradbe imenujejo PROKARIONTI. Kromosomi genetskega zapisa z DNK v bakterijah prosto plavajo in niso zapakirani z ovojnico. Prav tako imajo tipično celično membrano, ki jo antibiotiki lahko poškodujejo in je zelo različna od celičnih membran drugih parazitov, razlikuje pa se tudi od telesnih celic.

bakterija

Slika: Bakterije so enostavne in nižje razvite pracelice ali PROKARIONT.

Bakterijski eksotoksini

Glede na obliko se bakterije imenujejo paličaste-bacili, spiralne-spirohete, okrogle. Vse bakterije podležejo zaper terapiji dr. Clark, njihova ovojnica v 3 minutah poči in odmrejo. PATOGENE ali bolezenske BAKTERIJE lahko izločajo mnoge strupe kot so EKSOTOKSINI, ki škodujejo telesu in povzročajo različne bolezni. Bakterije so lahko znotrajcelične tako kot virusi, ali pa se naselijo v medceličnih prostorih in zajedajo ali parazitirajo telesna tkiva.

celica-rastlinska
celica-zivalska

Sliki: Tipična rastlinska celica s celuloznimi vlakni vzdržuje obliko in živalska celica desno sta višje razviti EUKARIONTI.

Plesni in glive so ‘rastline’

Višje razviti paraziti pa so PLESNI in GLIVE. Njihova EUKARIONTSKA zgradba je takšna kot pri rastlinskih celicah, genetski material imajo obdan z jedrno membrano. Tudi celična membrana je zelo podobna telesnim celicam, zato jih je težko uničiti, brez da bi škodovali organizmu. Glive in plesni so lahko notranje, te napadejo bolne in zakisane organe ali pa so zunanje, ki prebivajo v nohtih, koži, v ušesih in na lasišču.

aspergillus-penicillium

Slika: Puhasta plesen Aspergillus Penicilium z micelijem, ki raste na plesnivem kruhu.

Črni oreh in glivice

Enako kot bakterije PLESNI in GLIVE podležejo zaper terapiji dr. Clark skupaj z zeliščno podporo črni oreh, pelin in klinčki. Zunanje glivice si naredijo utrdbe, katerih se lotimo tudi lokalno z jodom, vodikovim peroksidom in tinkturama. Te so še posebej trdovratne, zato jih odženemo iz svojega telesa z vsestranskim pristopom in lokalnim razkuževanjem, kjer zajedajo kožo in nohte.

candida-albicans

Slika: Candida Albicans je gliva in nima micelija, razrašča se v zakisanih tkivih (kandida).

Virusi so genetska koda

VIRUSI pa so izključno znotraj celični zajedavci ali paraziti. Imajo samo genetsko kodo, spakirano v beljakovinsko maščobno ovojnico, ki zaživi šele takrat, ko parazitirajo telo. V jedru telesnih celic se vmešajo v genetski DNK zapis in ga uporabijo za svoje razmnoževanje. Pri tem zmotijo telesne celice pri njihovi naravni delitvi in organi slabijo. VIRUSI preusmerijo zdrave celične aktivnosti v bolezensko biokemijo.

virus

Slika: Virusi so v beljakovine in maščobe kapsulirani genetski material, ki napada celični DNK in ga izkorišča za svoje razmnoževanje.

Virusi vdrejo v DNK celic

Pri svojem razmnoževanju pa virusi zastrupljajo celice z nastajanjem tujih, VIRUSNIH ODPADNIH BELJAKOVIN, ki so tarča lastnega imunskega sistema. Ko namnoženi virusi zapustijo celico in se razlijejo v medcelični prostor v iskanju novih zdravih celic za nadaljnje razmnoževanje, lahko celice počijo in odmrejo, to je celična smrt ali liza, ki ustvarja luknjičaste in nefunkcionalne telesne organe.

Virusi so eksosomi

VIRUSE lahko dobimo od zunaj, druga pot pa je notranja. V primeru hudih okoliških ali notranjih toksinov zastrupljene celice v smrtnem boju za preživetje delujejo nepravilno, pri čemer se izrodi lastni DNK genetski zapis, iz katerega nastajajo nenormalne, odpadne beljakovine. Specifične odpadke izrojene genetske kode celica spakira in izvrže v obliki EKSOSOMOV in ENDOSOMOV, ki so unikatni VIRUSNI signalizatorji in aktivatorji celičnih procesov v drugih, bolj oddaljenih celicah. To se zgodi tudi pri raku.

Enocelične praživali

Enocelični živalski zajedavci ali paraziti pa so enocelične PRAŽIVALI ali PROTOZOE. Imajo tipično živalsko, višje razvito in unikatno zgradbo in obliko celic. Zato jim antibiotiki ne morejo do živega in je zaper skupaj z zeliščno podporo še toliko bolj dragocen pri njihovem uničevanju. PROTOZOE so zelo gibljive z edinstvenimi bički in migetalkami organi premikanja. Izločajo specifične toksine, ki uničujejo telesna tkiva in jih spreminjajo v mrtvo organsko snov, s katero se prehranjujejo.

giardia-lambia

Slika: Giardia Lambia je enocelična pražival ali protozoa, ki napada tanko črevo in dvanajsternik, povzroča vnetja v prebavilih in žolčniku ter napenjanje v trebuhu.

Zaper počisti protozoe

PROTOZOE so lahko znotrajcelične ali zunajcelične. Velikokrat imajo zapleten ciklus razmnoževanja skozi različne vmesne stadije. Podobno kot bakterije, plesni in glive pa se lahko v pomanjkanju hrane potuhnejo tudi v trdožive spore, ki ‘prezimijo’ težke čase, ko se človek razstruplja in zopet zaživijo, ko se pojavijo ugodne okoliščine. Vzdrževalna zaper terapija je izjemnega pomena za njihovo sprotno čistko.

entameboa-histolitica

Slika: Entamoeba Hystolitica je enocelična pražival ali protozoa, ki povzroča okvare in razjede v debelem črevesju, ognojke pa lahko ustvarja tudi v pljučih, jetrih in možganih.

Valjasti mikro črvički

Mikroskopski ČRVIČKI so valjasti črvi ali NEMATODI. Najbolj razširjen in tipičen predstavnik je Ascaris (glista), ki je povezan z alergijami, astmo, težkim dihanjem in nastajanjem histamina v telesu. Velikokrat ga imajo tudi živali na primer mačke in še posebej psi, zato pri takšnih simptomih delamo zaper terapijo s frekvenco 30kHz po dr. Clark tudi na njihovih tačkah. Živali so bolj občutljive in včasih ne prenesejo Schumannove 8Hz frekvence, ki prodira globlje v tkiva.

trihinela

Slika: Trichinella je valjasti črviček, ki parazitira mišice in povzroča fibromialgijo, to je vseprisotna mišična oslabelost in razbolelost.

Valjasti črvički v pljučih

Spore različnih valjastih ČRVIČKOV so lahko povsod v prahu, prinese pa jih lahko tudi veter. Njihov razvojni ciklus lahko poteka tudi preko pljuč in črevesja preko mnogih vmesnih stadijev kot na primer pri Ascarisu. Zato vse, kar je za izkašljat izdatno izkašljamo, izpihnemo in izpljunemo in tako naučimo že majne otroke, da ne pogoltnejo tega, kar se jim nabere v grlu.

valjasti-crvicki-pljuca

Slika: Valjasti črviček Ascaris lumbroides je navadna človeška glista s ciklusom razmnoževanja skozi prebavila in črevesje, povezan pa je z astmo, alergijami in histaminom.

Večcelični ploščati metljaji

METLJAJI pa so ploščati ČRVI ali NEMATODI. To so eni najstrašnejših parazitov, ker se za več let pritrdijo v tkiva in jih vztrajno parazitirajo in zastrupljajo s svojimi izločki in toksini. Tkiva na mikro ravni dobesedno preluknjajo, kar je še posebej nevarno, kadar jih je veliko. V človeškem telesu se načeloma ne razmnožujejo, čeprav izlegajo na tisoče jajčec.

Razvojni stadiji metljajev

METLJAJI potrebujejo različne GOSTITELJE, ker imajo nekateri vmesni stadiji zelo žilavo ovojnico, ki se v telesu običajno ne raztopi, da bi se ciklus razmnoževanja lahko nadaljeval. Kadar je telo onesnaženo z organskimi topili, pa se to lahko zgodi. Hude bolezni in veliko vrst raka nastane, ko se začnejo METLJAJI množiti v telesu in pri tem napadejo tudi tiste dele telesa, ki niso njihov ‘naravni organ’.

cloveski-crevesni-metljaj

Slika: Človeški črevesni metljaj Fasciolopsis Buscui se pritrdi v črevesju, povzroča mehanske poškodbe in vnetja v črevesni steni ter izloča toksine.

Metljaji, zaper in črni oreh

Na primer ko se črevesni METLJAJ naseli v možganih ali pljučih. METLJAJI so večcelični paraziti, ki podležejo zaper terapiji v 5-7 minutah, ne prej tako kot mnogo ostalih vrst parazitov. Obvezna pa je zeliščna podpora črnega oreha, pelina in bio klinčkov, ki naredi red tudi v črevesju, kamor nobena zaper terapija na svetu ne posega. S tem seveda ohrani črevesno floro, ki je sedež imunskega sistema v tankem črevesju.

Trakulje so večcelične

Večcelični paraziti so tudi TRAKULJE. Več ljudi kot mislimo, ima trakuljo različnih vrst. Tako kot metljaji se pritrdi na tkiva na primer na steno črevesja in slabi črevesno steno in sluznico. Neželeno pronicanje skozi prepustno črevesje pa v telesu ustvarja pogoje za vnetja, ker se te snovi raznesejo v krvni obtok in telo sproži vnetni imunski odziv. Za uničenja TRAKULJE je poleg zaper terapije nujna podpora črnega oreha, pelina in klinčkov.

trakulja

Slika: Trakulje so imajo členke, ki se držijo skupaj, prisotne pa v svinjini in govedini, kadar je meso premalo toplotno obdelano s pečenjem ali kuhanjem.

Členki trakulje

TRAKULJE je v laboratoriju težko najti, tako kot tudi vse tiste parazite, ki ne krožijo z obtokom telesnih tekočin, ampak so pritrjeni lokalno in potuhnjeni nažirajo tkiva. Zato jih tudi v človeškem blatu pri laboratorijskih preiskavah večinoma ne najdejo. Obenem pa so TRAKULJE zelo trdožive, ker imajo členovito zgradbo. Vsak členek, ki se pretrga, lahko zaživi svoje življenje.

Proč z paraziti

Uničevanje PARAZITOV iz telesa je trajen proces, ker se v telesu vsak dan dogaja kaj novega. Telo je obenem proizvodnja, razgradnja in izločanje, to je živ proces, na katerega iz vseh strani prežijo razni paraziti in si iščejo ugodna mesta za njihovo razmnoževanje. Zato je dr. Clark v svojem življenjskem delu predlagala, da je telo razstrupimo z načinom življenja.

uporaba-zaper-zaperino-2

Naravne frekvence

Z razstrupljanjem uničimo zakisane pogoje za gnezdenje PARAZITOV, zato se v telesu manj razmnožujejo in lažje smo jim kos. Imunski sistem pa je manj obremenjen z razgradnjo odmrlih PARAZITOV in tako telo lažje vzdržuje svoje naravno imunsko ravnovesje. FREKVENČNA vibracijska terapija z NARAVNIMI frekvencami energijsko okrepi celice in telo, da lažje prežene neželene vplive brez da nastopi bolezen.

Učinkoviti in varni zaperji

ALKIVITA zaperji dr. Clark imajo izključno NARAVNE in zgodovinsko preizkušene frekvence. Nimajo nepotrebnih komercialnih dodatkov, ki otežujejo ali podražijo zaper terapijo. Njihova konstrukcija ustreza vsem pogojem originalne zaper terapije dr. Clark. So mehansko trpežni in se ne kvarijo. KARBONSKE zaper sonde so tople in prijetne, med zaper terapijo ne ohladijo rok, kar je še posebej pomembno pri revmi, artritisu, za bolne, starejše in otroke.

Delovanje zaper terapije

Paraziti s svojimi toksini na tak ali drugačen način vplivajo na nastanek ali potek vseh mogočih bolezni. Mnogo ljudi po vsem svetu in tudi zdravniki, ki uporabljajo zaper terapijo dr. Clark, poročajo o svojih izkušnjah izboljšanja pri:

 • astmi in alergijah
 • prehladu in gripi
 • multipli sklerozi
 • depresijah in živčnih boleznih
 • migreni in utrujenosti
 • sladkorni bolezni obeh tipov
 • obolenju ledvic, črevesja in želodca
 • hepatitisu in drugih boleznih jeter in žolča
 • pri težavah v prebavilih s salmonelo
 • zakisanju in razraščanju glive kandide
 • bolečih mišicah zaradi parazita trihinela
 • pri revmi in bolečinah v vnetih sklepih
 • degenerativni Parkinsonovi bolezni možganov
 • pri mnogih akutnih in kroničnih obolenjih

Pri zaper terapiji pijemo več vode ali zeliščnih čajev ter dodatno uživamo C vitamin v limonadi. To spodbuja imunski sistem in olajša čiščenje odmrlih parazitov iz telesa. Skupaj s tradicionalno zeliščno podporo črni oreh, pelin in klinčki.

Vrhunski Alkivita zaperji

Delite ...

Zapper objave